Kenneth faldt til ro på Hedegaard

"Her kan jeg både arbejde og føle mig fri, siger Kenneth på 25 år."

Kenneth var den første beboer, der flyttede ind på Hedegaard. Det er snart syv år siden nu, og med tiden er han næsten vokset sammen med gården.

"Det her er et paradis uden lige. Her er masser af luft og man føler sig fri her. Man bliver stille og rolig af at være her" fortæller han.

Stille og rolig har han ikke altid været. Temperamentet kan godt tage over, og som mange af de andre beboere på Hedegaard, har han en stribe af kuldsejlede forløb på opholdssteder bag sig.

"Jeg har boet på institutioner det meste af mit liv, men da jeg kom herud, blev der mere stille omkring mig" siger Kenneth.

​På arbejde tre dage om ugen

Kenneth viser rundt på Hedegaard med samme stolthed, som ejede han det hele: Haven med den lave hæk ud mod markerne, dammen med guldfiskene, som han fodrer, fodboldbanen, som står fuld af store muldvarpeskud og bålpladsen, hvor de laver mad over åben ild.

Kenneth trives med at passe haven og gå til hånde på Hedegaard. Det er Kenneth, der hver uge hælder træpiller på fyret og ser til, at det brænder, som det skal.

Hedegaard lægger vægt på, at beboerne går på arbejde, så Kenneth arbejder også uden for botilbudet. En dag om ugen på en rideskole i nærheden og to dage om ugen hos en af de lokale landmænd, hvor han malker køer og kører ensilage.​

"Det er et fedt arbejde. Jeg kommer tæt på dyrene og kan snakke lidt med dem. Det kan jeg godt lide. Jeg er også med, når de får kalve"  siger Kenneth.

​Nu kan han blive boende. Det var egentlig meningen, at opholdet på Hedegaard skulle være midlertidigt. Men for nylig gik kommunen med til, at Kenneth kan blive boende, så længe, han vil.

"Det er jeg glad for. Her er masser af plads, og man kan sidde ude sammen. Jeg er blevet en helt anden af at bo her. Jeg er sådan en, der godt kan blive sur, men nu har jeg lært at styre mit temperament. Jeg siger til mig selv: "Nu skal du lige passe lidt på". Og så går jeg nogle rigtig lange ture. Jeg kan godt finde på at gå 10 kilometer - bare ud over markerne. Men så er jeg også træt og sover godt, når jeg kommer hjem."

Sidder du inde med spørgsmål angående vores botilbud?

Du altid velkommen til at kontakte os for at høre mere. Du kan også klikke dig videre på siden og læse mere om, hvem vi er og hvad vi kan tilbyde.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hvem er vi

Selvejende Institution Hedegaard

Holstebrovej 92, 6900 Skjern

Klik her for rutevejledning

Kontaktoplysninger

29 36 00 79

info@botilbudhedegaard.dk

CVR: 30293363

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.