Lasse er blevet klogere

Lasse kunne ikke lade andre være i fred og endte altid i diskussioner. I dag tager han selv ind til byen for at gå i biografen.

Det sorte hår er bleget gult, og i ørerne blinker piercinger på stribe. Lasse bruger de fleste af sine penge på tøj, smykker og parfume - og ikke mindst på film. Film er hans store lidenskab, som fylder tre hyldemeter og en stor skuffe på Lasses værelse: Gysere, eventyr, tårepersere og tegnefilm. Fra Excorcisten over Ringenes Herre, La Bohème og Disneys samlede værker til yndlingsfilmen over dem alle: Borte med Blæsten.

"Jeg synes, den har sådan en god morale. Det er en virkelig historie om borgerkrigen i USA, og heltinden Scarlett er så forkælet, hun er vant til bare at få og få, men så ændrer hun sig med krigen og bliver mindre egoistisk - og så forlader han hende til sidst" siger Lasse.

​​

Nu går jeg selv i biografen

Den sørgelige slutning er lige noget for Lasse, som også får tårer i øjnene af opera.

"Helten skal helst dø til sidst, ellers er det ikke en ordentlig film. La Bohème, den er da bare så hyleagtig" siger han.

Lasse spiller selv teater en gang om ugen med en teatergruppe i Tarm. Og han tager gerne turen ind til Herning for at gå i biografen eller til Esbjerg Musikhus for at høre opera.

Før i tiden tog en af medarbejderne altid med ham, så de kunne gå en tur, hvis tingene løb løbsk. Men efterhånden tager Lasse oftere og oftere afsted på egen hånd.

​​

Jeg råber ikke så højt mere

Lasse er 22 år, og han har flyttet sig meget, siden han som 17-årig flyttede ind på Hedegaard. Både hvis du spørger ham selv, hans far og mor og personalet.

"Jeg havde problemer med mig selv og med andre mennesker. Når jeg mødte nogen, jeg kunne lide at snakke med, så forfulgte jeg dem på en dum måde" 

Han ringede til folk i tide og utide og kunne finde på at udspørge selv fremmede ekspedienter i Matas om stærkt personlige emner. Som regel endte det med, at Lasse flippede ud.

"Jeg var så ... dum, helt ærligt. Det er jeg stadigvæk. Men jeg er blevet klogere."

Den første tid på Hedegaard måtte han kun tale i telefon og gå på nettet, når han sad sammen med en af medarbejderne. I dag har han sin egen mobil og går på facebook, når han vil.

"Jeg var dødtræt af at have problemer, og jeg er blevet bedre til at undgå dem og løse dem sammen med personalet. Vi kan tale sammen om tingene uden at komme op og skændes. Jeg er ikke så højtråbende som før i tiden, og jeg er blevet bedre til at se folks grænser og respektere dem."

​​

Uddannet på TV-Glad

Undervejs har Lasse taget STU - en treårig uddannelse for unge med særlige behov. Han blev udlært tv-medarbejder på TV-Glad i Esbjerg.

Det lod sig kun gøre, fordi personalet fra Hedegaard gik med ham hele vejen. Hver dag I tre år. Men selv om han elsker film, blev de daglige ture frem og tilbage til Esbjerg for meget for ham, så han ville ikke fortsætte på tv-stationen.

I stedet fandt Hedegaard på at oprette et PR-kontor, hvor Lasse sammen med en medarbejder skriver tekster og tager billeder til hjemmesiden og til Hedegaards blad. Han planlægger en stribe små videoportrætter af beboerne, som skal vise, hvor forskellige de er.

​​

Når Lasse en dag skal videre

Lasse fremhæver friheden og personalets faste opbakning, når han forklare rden udvikling, han har gennemgået på Hedegaard. Nu øver han sig på at klare sig selv, så han en dag kan komme videre. Han ved ikke helt, hvor han gerne vil hen. Men han regner med, at han også fremover får brug for støtte i hverdagn.

"Det må godt være et sted, hvor der ikke er lige så meget støtte som her, men hvor der lige kommer nogen og kikker til én."

Sidder du inde med spørgsmål angående vores botilbud?

Du altid velkommen til at kontakte os for at høre mere. Du kan også klikke dig videre på siden og læse mere om, hvem vi er og hvad vi kan tilbyde.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hvem er vi

Selvejende Institution Hedegaard

Holstebrovej 92, 6900 Skjern

Klik her for rutevejledning

Kontaktoplysninger

29 36 00 79

info@botilbudhedegaard.dk

CVR: 30293363

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.