I virkeligheden er vi 16 små botilbud

På DSI Hedegaard bliver beboerne behandlet forskelligt, fordi de er forskellige. En har ADHD, en anden er så ordblind, at han knap genkender sit eget navn, og en har en hjerneskade efter en trafikulykke som barn. Hver og en har sin egen historie og sit eget forløb med det til fælles, at de har det svært med faste regler og kasser.

- Vi har så få fælles regler her. Vi har 16 beboere, så vi er nærmere 16 små botilbud. De har hver deres aftale, som slet ikke ligner hinanden. Det er ikke beboeren, der skal rette ind. Det er os, forklarer stedfortræder Hanne Højgaard.

​​

Fælles værdier er den røde tråd

I stedet for regler lægger DSI Hedegaard personale sammen med hver beboer en individuel plan, forankret i holdninger og værdier. De fælles værdier er den røde tråd i vidt forskellige menneskers lige så forskellige liv.

- Vi har en holdning om, at man står op om morgenen og går på arbejde. Men om man står op klokken 7, 8 eller 9, kommer an på den enkeltes situation. Vi forventer, de laver noget hver dag, så vi skal finde ud af, hvad der giver dem lysten til at stå op om morgenen. Vi vil jo allesammen hellere står op til noget, vi har lyst til, siger leder Elisabeth Bakkensen.

Vi tager altid med

Så mens Lasse spiller teater og laver botilbuddets interne blad, arbejder Kenneth i kostalden på en gård i nærheden, og Jan tager AMU-kursus i at styre motorsaven, så han lettere kan skære det brænde op, DSI Hedegaard sælger.

Hvad enten beboerne går på kursus, på arbejde, i teatret eller til sport, tager en af medarbejderne med, hver dag, så længe der er brug for det.

- Vi er en buffer, som hjælper dem, når de har svært ved at tolke og forstå verden - og omvendt. Vores opgave er at være den formidler, som siger: Kan du klare det selv eller skal jeg tage med dig, siger Elisabeth Bakkensen.

Seneste nyheder fra DSI Hedegaard​

03-05-2021
Gård butik
Spændende hjemmelavede ting til salg i vores gårdbutik.
Læs mere →

Skriv til os

Hvis du har spørgsmål om vores botilbud i Skjern, så er du velkommen til at skrive til os.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

Selvejende Institution Hedegaard

Holstebrovej 92​6900 Skjern​

CVR: 30293363

Kontakt os

☎ Tlf.: 29 36 00 79

✉ E-mail: info@botilbudhedegaard.dk

Find vej til os